Ammattilaisen apu | Liikuntakeskus Voitto
Skip to content

Ammattilaisen apu

Moikka!

Minulla oli ala-asteella Vuokatissa sellainen hiihdosta ja muustakin kestävyysurheilusta aika reippaasti innostunut opettaja. Me hiihdettiin aina, kesät talvet. Niin ainakin muistelen. Oli siinä opettajan innostuksessa toisaalta se hyvä puoli, että saimme aina katsoa hiihtokisat telkkarista. Vuonna 1985 katsoimme suorana lähetyksenä, kun opettajan valmennettava Kari Härkönen voitti MM-kultaa! Se oli hienoa ja jännittävää. Hetkeä myöhemmin kunnanisät toivat opettajalle kukkia.

Vuokatissa alamaastokin on erilaista kuin täällä Oulussa. Mäkiä riittää ja ampumaradalta lähtevä nousu on edelleen sellainen, että se kesyttää oululaisen kuntohiihtäjän. Joka vuosi se pitää kuitenkin käydä kokeilemassa.

Olen tuskaillut omien suksieni kanssa monta vuotta. Tuntuu että suksi ei luista koskaan. Nyt meni hermot. Otin ja vein sukset Lajikumppaneille huoltoon. Ajattelin että laitetaan pohjiin sellaiset fluorivoiteet, että alkaa luistaa. Ja että pääsiäisenä kipuan kyseisen mäen kevyesti ylös. No en kivunnut. 

Lajikumppaneiden Miika puristeli suksia käsissään ja totesi ne aivan liian löysiksi. Puristusmittari näytti suksien sopivan noin 80 kiloiselle hiihtäjälle. Minä olin tuolle suksiparille noin 40 kiloa ylipainoinen. Ongelma ei siis ollutkaan pelkästään hiihtäjän huonossa kunnossa.

Pienen pohtimisen jälkeen ratkaisin asian siten, että tilasin tehtaalta ensi syksylle minulle sopivat sukset. Onhan se aika kallis investointi, mutta luulen että seuraavat kymmenen vuotta tarjoavat minulle hieman mukavampaa ja innostavampaa hiihtämistä. Ja ampumaradan nousu. Me näemme sitten syksyllä.

Loppupäätelmä. Ammattilaisen luona käyminen tuli kalliiksi. Nyt olen kuitenkin aivan hullun innoissani hiihtämisestä. Kävin pääsiäisenä neljä kertaa ladulla ja meinaan hiihtää niin kauan kuin keliä riittää. Ammattiavun hankkiminen silloin kun sitä tarvii on tosi hyvä juttu. Jos vaikka tietää, että liikunta pitäisi ottaa mukaan viikko-ohjelmaan mutta e tiedä mistä aloittaa, niin silloin kannattaa hommata itselleen personal trainer. Se maksaa. Mutta se innostaa, auttaa, motivoi, tietää mitä tehdä, saat itsensä liikkeelle, antaa energiaa, vähentää vaivoja, vetreyttää kroppaa ja paljon muuta. Ja onhan se hiihtäminenkin sitten paljon mukavampaa!

Innokkaasti uusi suksia odotellen

Tuomo

Tutustu valmennuksiimme ja ota yhteyttä!


Personal training

räätälöityä valmennusta juuri Sinulle

Lue lisää..


Duo-valmennus

valmennusta sinulle ja kaverillesi

Lue lisää..


Voittoryhmä-valmennukset

valmennusta suosituissa pienryhmissä

Lue lisää..


Yritys-valmennus

valmennusta yritysporukalle

Lue lisää..

Uusimmat blogissa

04.12.2019

Palautuminen

11.11.2019

Yritysvalmennus

07.11.2019

Pienillä teoilla ”Kohti ääretöntä ja sen yli!”

30.09.2019

Terveellisen ruokailun ja painonpudotuksen ABC

Liikuntakeskus Voitto

Terminaali

Tyrnäväntie 16
90400 Oulu

p. 044 988 0777 (ma-to klo 15-19 ja pe klo 11-14)
info@liikuntakeskusvoitto.fi

Jos sähköpostiisi ei vastata yhden arkipäivän viivellä, niin jotain on pielessä. Tarkista roskapostisi ja soita meille tarvittaessa!

   

© Liikuntakeskus Voitto
www: WebWire

Voitto avoinna kulkukortilla ma–su klo 05–23

Asiakaspalvelu ma–to klo 15–19 
ja pe klo 11–14 (kesä- ja heinäkuussa perjantaisin suljettu)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje!

Sähköpostiosoite