Elämme niitä hetkiä | Liikuntakeskus Voitto
Skip to content

Elämme niitä hetkiä

Elämme niitä hetkiä, kun ihmiset ovat lähteneet tarmokkaasti toteuttamaan uudenvuoden lupauksiaan. Lupauksiaan paremmasta huomisesta. Jouluna (ylen)syömistä perustellaan joululla. Koska loma.  "Kyllähän sitä nyt näin lomalla pitää...", "Joulu on kerran vuodessa..."

Sitten tulee uusivuosi. Rehkimistä, hikipisaroita, herkkulakkoa ja aamuista vihersmoothieta perustellaan uudella elämällä. Siihen kylkiäisiksi tipaton tammikuu, joka muuten itsessään on alimielisyyttä ja itsensä huijaamista.Talven edetessä kohti kevättä lisääntynyttä rehkimistä, ylipitkiä juoksulenkkejä ja ylimääräisten hiilareiden vähentämistä perustellaan tulevan kesän rantakunnolla.

Kesäloma. Istutaan terasseilla, kierrellään festareita, ollaan kesämökeillä ja grillataan itsemme pulleiksi. Rusketuksen lisäksi otetaan pintaan tanakka siideripöhötys. Unohdetaan se rantakunto: "Kyllähän sitä nyt näin kesälomalla pitää ottaa rennosti...", "Suomen kesä on niin lyhyt..."

Syksy. Kunnostaudutaan ja aletaan käymään salilla. Syödään "oikein" ja yritetään tehdä muutosta. Sitten tulee joulukuu ja pikkujoulukausi. "No tää joulukuu nyt on vähän tämmöinen poikkeus... mut joulun jälkeen pitää kyllä ottaa ryhtiliike"

Kuulostaako yhtään tutulta? Olisiko tulevana vuonna aika tehdä jotain toisin? Unohda kuurit, rajoitukset ja kiellot. Yksikään ihminen ei ole pudottanut kuureilla painoaan pysyvästi, eikä tule pudottamaan. Myös liikunnasta voi tehdä kuurin. Emme voi treenata varastoon, joten ainoa merkittävä asia on säännöllisyys. Jos treenaat kevään hullunlailla ja pidät kesän ”treenivapaata”, olet pian taas lähtöruudussa. Juju on siis siinä, että löydät rytmin, jota voit noudattaa kesät talvet. Löydät rytmin niin liikuntaan, syömiseen kuin nukkumiseenkin. Jos lepäät lomalla hyvin ja heti töihin palattuasi unirytmi alkaa sakata, olet tehnyt levostasi kuurin.

Olisiko aika kirkastaa tavoitteesi ja edetä sitä kohti määrätietoisesti mutta joustavasti? Jos haluat muuttaa jotain, et voi tehdä asioita samalla tavalla kuin ennen. Muutos edellyttää muutosta ja se muutos tehdään arjessa. Arki ratkaisee kaiken, sillä vain sillä, mitä teet usein on merkitystä. Sitä, mikä toistuu vain silloin tällöin, ei ole erityisen merkityksellistä. Sinun tulee siis opetella uusia tapoja ja rutiineja. Niitä opetellaan tekemällä pieniä valintoja. Pieniä muutoksia arkeen. Niin pieniä, että pystyt varmasti ne tekemään. Muista, että omaa tavoitetta kohti ei edetä vain silloin kun on kivaa tai löytyy aikaa. Omia tavoitteita kohti edetään koko ajan – arkena, viikonloppuna ja myös lomalla. Kun haluat muuttaa jotain, mieti näitä asioita:

  1. Mitä haluat saavuttaa?
  2. MIKSI haluat sitä mitä haluat? Mikä tulee mahdolliseksi, kun pääset tavoitteeseesi?
  3. Mahdolliset esteet – mihin Sinun tulee varautua etukäteen? Mikä arkinen rutiinisi Sinun tulisi muuttaa, jotta pääsisit tavoitteeseesi (sulkea tv ja mennä aiemmin nukkumaan, tehdä välipala valmiiksi, suunnitella kauppalista, merkitä kalenteriin treeniajat yms.)
  4. Tee tavoitteestasi konkreettinen niin, että se ilmoittaa tarkasti mitä sinun tulee tehdä (”aion liikkua enemmän” vs ”aion kuntoilla vähintään 2 päivänä vkossa”)

Voiton valmennusvastaava Mikko Törmälehto

ps. Voiton valmennukset etenevät rautaisella osaamisella ja sinua kunnioittavalla otteella. Varaa ilmainen valmennuskonsultaatio tästä!

 

Tutustu valmennuksiimme ja ota yhteyttä!


Personal training

räätälöityä valmennusta juuri Sinulle

Lue lisää..


Duo-valmennus

valmennusta sinulle ja kaverillesi

Lue lisää..


Voittoryhmä-valmennukset

valmennusta suosituissa pienryhmissä

Lue lisää..


Yritys-valmennus

valmennusta yritysporukalle

Lue lisää..

Uusimmat blogissa

04.12.2019

Palautuminen

11.11.2019

Yritysvalmennus

07.11.2019

Pienillä teoilla ”Kohti ääretöntä ja sen yli!”

30.09.2019

Terveellisen ruokailun ja painonpudotuksen ABC

Liikuntakeskus Voitto

Terminaali

Tyrnäväntie 16
90400 Oulu

p. 044 988 0777 (ma-to klo 15-19 ja pe klo 11-14)
info@liikuntakeskusvoitto.fi

Jos sähköpostiisi ei vastata yhden arkipäivän viivellä, niin jotain on pielessä. Tarkista roskapostisi ja soita meille tarvittaessa!

   

© Liikuntakeskus Voitto
www: WebWire

Voitto avoinna kulkukortilla ma–su klo 05–23

Asiakaspalvelu ma–to klo 15–19 
ja pe klo 11–14 (kesä- ja heinäkuussa perjantaisin suljettu)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje!

Sähköpostiosoite