"Hetki sitten uskoin vielä, etten enää koskaan liikkuisi näin" | Liikuntakeskus Voitto
Skip to content

"Hetki sitten uskoin vielä, etten enää koskaan liikkuisi näin"

Tämän kyseisen lauseen lausui valmennusasiakkaani menneellä viikolla. Se oli aika pysäyttävä hetki. Kovat polvi- ja selkäkivut olivat rajoittaneet jo pitkään liikkumista, eikä kivuille vaikuttanut löytyvän syytä. Nuoren ihmisen elämässä kivut olivat johtaneet siihen, ettei kavereiden kanssa tullut vietettyä enää aikaa niin paljon, sillä kivun vuoksi oli aina jossain vaiheessa lähdettävä kotiin. Muistan, kuinka ensitapaamisessa kyseinen asiakas totesi, että jos nyt jotain kokeiltaisiin vielä kipujen vähentämiseksi, mutta aika epätoivoisessa tilanteessa ollaan.

Fysioterapeuttina olen niin monesti päässyt todistamaan sitä, kuinka erilaisten kiputilojen vuoksi elämä ja liikkuminen rajoittuvat. Kivut tekevät ihmisen väsyneeksi ja pitkään jatkuessaan aiheuttavat turhautumista, epätoivoa ja tätä myöten ärtyneisyyttä. Onnekseni olen myös todistanut sitä, kuinka valtavan usein liikunnalla on parantava voima, oli kyseessä sitten olkapään, polven, niskahartiaseudun tai vaikkapa alaselän kiputila. Liikunta vahvistaa tukikudoksia, parantaa aineenvaihduntaa, helpottaa kireyksiä, antaa tukea ja voimaa oikeisiin paikkoihin ja mikä parasta, vaikuttaa mielialaan positiivisesti. Koskaan ei ole vielä asiakkaalle tarvinnut todeta, että nyt kyllä kannattaa lopettaa se liikkuminen, päinvastoin!

Kolmessa kuukaudessa asiakkaani arjesta on tullut kivutonta. Omien sanojensa mukaan hän ei uskonut, että koskaan tulisi tekemään maastavetoja, työntämään kelkkaa tai pukkaamaan jalkaprässistä tuplapainot omaan kehonpainoonsa nähden. Tärkeintä on kuitenkin se, että asiakas on oppinut luottamaan kehoonsa. Se ei nimittäin ole itsestäänselvyys pitkien kipujaksojen jälkeen. Luotto siihen, että kyllä keho kestää rasitusta ja kertoo kyllä, mikäli rasitus kasvaa liian suureksi. Ja luottoa ennen kaikkea itseään kohtaan. Asiakkaani on tehnyt todella paljon töitä, toistoja, kokeillut rajojaan, maannut välillä uupumuksesta lattialla, kun rasitus on ollutkin liian kova, mutta vielä useammin noussut ylös ja jatkanut tekemistä.

Toivoisin jokaiselle tuota samaa rohkeutta, sisua ja luottoa lähteä liikkeelle kivuista ja tuki- ja liikuntaelinongelmista huolimatta. Me olemme täällä sitä varten, että suunnittelemme ja teemme liikkumisestasi mahdollisimman turvallista ja tavoitteellista.

Mikäli haluat päästä kivuistasi eroon ja tukea liikkumiseesi, varaa aikasi maksuttomaan konsultaatioon tästä linkistä.

Voiton valmentaja, Sofia Vesa

sofia@hyvinvointikeskustuntuma.fi

 

Avainsanat: 
Kivut, kivuton, fysioterapia

Tutustu valmennuksiimme ja ota yhteyttä!


Personal training

räätälöityä valmennusta juuri Sinulle

Lue lisää..


Duo-valmennus

valmennusta sinulle ja kaverillesi

Lue lisää..


Voittoryhmä-valmennukset

valmennusta suosituissa pienryhmissä

Lue lisää..


Yritys-valmennus

valmennusta yritysporukalle

Lue lisää..

Uusimmat blogissa

04.12.2019

Palautuminen

11.11.2019

Yritysvalmennus

07.11.2019

Pienillä teoilla ”Kohti ääretöntä ja sen yli!”

30.09.2019

Terveellisen ruokailun ja painonpudotuksen ABC

Liikuntakeskus Voitto

Terminaali

Tyrnäväntie 16
90400 Oulu

p. 044 988 0777 (ma-to klo 15-19 ja pe klo 11-14)
info@liikuntakeskusvoitto.fi

Jos sähköpostiisi ei vastata yhden arkipäivän viivellä, niin jotain on pielessä. Tarkista roskapostisi ja soita meille tarvittaessa!

   

© Liikuntakeskus Voitto
www: WebWire

Voitto avoinna kulkukortilla ma–su klo 05–23

Asiakaspalvelu ma–to klo 15–19 
ja pe klo 11–14 (kesä- ja heinäkuussa perjantaisin suljettu)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje!

Sähköpostiosoite