Ikäkriisi (Joonas 40 vuotta) | Liikuntakeskus Voitto
Skip to content

Ikäkriisi (Joonas 40 vuotta)

Hyvällä kunnolla ja mielekkäällä tekemisellä eroon ikäkriisistä

 

Minulla on tänään syntymäpäivä, täytän 40 vuotta. Paljon onnea minä! Tuomo, ja myös muutamat muut ystävät ja tuttavat, ovat muistaneet ahkerasti kysellä minulta viimeisten parin viikon aikana että onko minulla neljänkympin kriisi? En koe että olisi. Mutta toisaalta nämä kysymykset ovat saaneet minut pohtimaan miksi niin moni kokee iästään kriisiä, ja toiset sitten taas eivät?

Törmään hirvein usein työssäni asiakkaisiin jotka ovat ensin opiskelleet itselleen ammatin, jonka jälkeen on lähdetty panostamaan täysillä urakehitykseen ja perustettu siinä samalla myös perhe. Monesti nämä vaiheet elämässä asettuvat sinne n. 25–40 ikävuoden välille. Siinä samalla lapsikatraan kasvaessa ja uraputken temmatessa mukaansa on unohdettu huolehtia itsestä. 40 vuotta kun tulee täyteen, huomataan että liikkumattomuus, vähän retuperällä olevat ruokailutottumukset, pienten lasten lyhentämät yöunet ja työstressi alkavat jättämään jälkensä kehoon, joka ei ole enää niin kuin parikymppisenä. Aineenvaihdunta on hidastunut, palautuminen on huonontunut ja lihaksetkin alkavat ilman treeniä uhkaavasti kutistua.

Tässä vaiheessa moni sitten herää siihen että jos nyt en tee jotain niin alamäki vain jyrkkenee ja elämä lipuu kohta ohi. Tämä kai sen neljänkympin kriisin monella aiheuttaa. Luin juuri norjalaisen mentaalivalmentaja Erik Bertrand Larssenin kirjan, jossa hän mainitsi että onnellisuustutkijat ovat todenneet ihmisten olevan onnettomimmillaan juuri 40-vuotiaina. Syynä tähän sanotaan olevan se että siinä iässä ollaan vielä monesti vastuussa omista alaikäisistä lapsista ja omat vanhemmat alkavat olla sen ikäisiä että he tarvitsevat jo huomiota ja mahdollisesti myös apua. Vastuu siis painaa.

Monesti ajatuksiin hiipii myös ajatus: ”teenkö sittenkään työtä josta nautin?”. Työuraa on vielä reilut 20 vuotta jäljellä, mutta koetaan että muutoksen olisi tultava nyt tai kohta on liian myöhäistä. Myönnän itsekin ajatelleeni että mitäs sitä 10 vuoden päästä teen? Olen silloin 50. Olenko jo liian vanha personal traineriksi? Koulutusputkista putkahtelee koko ajan uusia valmentajia markkinoille. Milloin nämä nuoret ajavat vanhan kehäraakin ohi? Sitten toisaalta taas ajatukset menevät siihen suuntaan, että onhan minulla rutkasti enemmän sekä elämänkokemusta ja myös kokemusta valmentamisesta kuin näillä nuorilla. Jatkuva itsensä kehittäminen ja opiskelu pitävät minut myös ajan hermoilla. Ja onhan urheiluvalmentajatkin monesti jopa yli kuusikymppisiä. Harva uskalsi kritisoida esimerkiksi Manchester Unitedin legendaarista Sir Alex Fergusonia vaikka hänellä oli ikää viimeisellä valmennuskaudellaan 72 vuotta. Omana pelastuksenani toimii myös fyysisestä kunnosta huolehtiminen. Riittävän usein kun jaksan vierailla kuntosalilla ja lenkkipoluilla, niin kyllä niitä terveitä hyviä työvuosia on vielä tässä personal trainerin työssäkin paljon jäljellä.

Kaikille ikätovereilleni: tee sitä mistä nautit, pidä kunnostasi huolta, lepää riittävästi ja pyri muutoinkin kaikin tavoin mahdollisimman stressivapaaseen ja mielekkääseen elämään. Silloin voimme todeta niin kuin monesti sanotaan: ”ikä on vain numeroita”.

Tutustu valmennuksiimme ja ota yhteyttä!


Personal training

räätälöityä valmennusta juuri Sinulle

Lue lisää..


Duo-valmennus

valmennusta sinulle ja kaverillesi

Lue lisää..


Voittoryhmä-valmennukset

valmennusta suosituissa pienryhmissä

Lue lisää..


Yritys-valmennus

valmennusta yritysporukalle

Lue lisää..

Uusimmat blogissa

04.12.2019

Palautuminen

11.11.2019

Yritysvalmennus

07.11.2019

Pienillä teoilla ”Kohti ääretöntä ja sen yli!”

30.09.2019

Terveellisen ruokailun ja painonpudotuksen ABC

Liikuntakeskus Voitto

Terminaali

Tyrnäväntie 16
90400 Oulu

p. 044 988 0777 (ma-to klo 15-19 ja pe klo 11-14)
info@liikuntakeskusvoitto.fi

Jos sähköpostiisi ei vastata yhden arkipäivän viivellä, niin jotain on pielessä. Tarkista roskapostisi ja soita meille tarvittaessa!

   

© Liikuntakeskus Voitto
www: WebWire

Voitto avoinna kulkukortilla ma–su klo 05–23

Asiakaspalvelu ma–to klo 15–19 
ja pe klo 11–14 (kesä- ja heinäkuussa perjantaisin suljettu)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje!

Sähköpostiosoite