Jumittaako? | Liikuntakeskus Voitto
Skip to content

Jumittaako?

Moikka!

 

Tuomo tai Joonas on joskus minulle sanonut, että ”Siitä tietää tulleensa vanhaksi, kun aamulla herätessä johonkin paikkaan aina sattuu. Ja jos joku aamu ei satukaan, on todennäköisesti kuollut.” Olen tässä tullut siihen tulokseen, että väitteessä on jonkin verran perää, sillä usein paikkoja vähän kolottaa. Voisiko näihin kipuihin ja kolotuksiin kenties omilla toimillaan vaikuttaa?

Passiivinen arki on nannaa jumeille ja kolotuksille. Nyky-yhteiskunnassa istumme paljon. Istumista olisikin hyvä päivän mittaan tauottaa sekä harrastaa vastapainoksi liikuntaa.

Kehoa huoltavassa liikunnassa pääpaino on isoilla avaavilla liikeraidoilla. Tehdään siis liikkeet niin isosti kuin oma sen hetkinen liikkuvuus antaa ja tästä lähdetään liikerataa kehityksen mukana entisestään isontamaan (jos liikelaajuuksissa on puutteita). Jos oman liikepankin kehonhuolto-osiossa on aukko, suosittelen lämpimästi meidän kehonhuoltoon painottuvia tunteja!

Usein kehoa huoltavat liikkeet mielletään venyttävinä liikkeinä, mutta aina ei asian laita ole näin. Esimerkiksi osa yläselän kiputiloista johtuu ennemminkin siitä, että yläselän lihakset ovat pitkiä aikoja venyneenä vaikka näyttöpäätteellä istuessamme. Tällöin ei lisävenytys tee kiputilalle mitään, vaan tulisi tehdä yläselän lihaksia voimistavia liikkeitä, esimerkiksi jokin vetoliike. Liike myös käynnistää kohdelihaksessa aineenvaihduntaa, mikä on pitkään venyneenä ollessaan laskenut.

Hieronta ja omatoiminen rullailu ovat myös hyvä tapa availla jumisia lihaksia. Aika ajoin hieronnassa käyminen tekee kyllä nannaa, vaikka ei välttämättä aina siinä pöydällä siltä tuntuisikaan. Itse käyn aina aika ajoin hieronnassa, jos en omilla kehonhuoltoharjoituksilla saa sitkeimpiä jumeja pois. Olen myös nyt itse päässyt fysioterapeutin opinnoissani tutustumaan erilaisiin hierontatekniikoihin. Ihmiskeho ja sen toiminta tulee näin jälleen hieman tutummaksi!

Pidetään siis aktiivisesti jumeja loitolla!

Atte Paija

Ps. Jos syvimmät jumisi ovat toimenpiteistä huolimatta edelleen vaivana, löytyy talostamme parikin hierojaa. Esimerkiksi meidän oma Aappomme sekä
lihaskuvioiden Hannu Mört ovat molemmat koulutettuja hierojia. Myös lihaskuntoharjoittelu ikiomalla ohjelmalla voisi olla erittäin hyvä ratkaisu! Ja minulta saa sellaisia:)

Avainsanat: 
kehonhuolto, venyttely, jumitus

Tutustu valmennuksiimme ja ota yhteyttä!


Personal training

räätälöityä valmennusta juuri Sinulle

Lue lisää..


Duo-valmennus

valmennusta sinulle ja kaverillesi

Lue lisää..


Voittoryhmä-valmennukset

valmennusta suosituissa pienryhmissä

Lue lisää..


Yritys-valmennus

valmennusta yritysporukalle

Lue lisää..

Uusimmat blogissa

04.12.2019

Palautuminen

11.11.2019

Yritysvalmennus

07.11.2019

Pienillä teoilla ”Kohti ääretöntä ja sen yli!”

30.09.2019

Terveellisen ruokailun ja painonpudotuksen ABC

Liikuntakeskus Voitto

Terminaali

Tyrnäväntie 16
90400 Oulu

p. 044 988 0777 (ma-to klo 15-19 ja pe klo 11-14)
info@liikuntakeskusvoitto.fi

Jos sähköpostiisi ei vastata yhden arkipäivän viivellä, niin jotain on pielessä. Tarkista roskapostisi ja soita meille tarvittaessa!

   

© Liikuntakeskus Voitto
www: WebWire

Voitto avoinna kulkukortilla ma–su klo 05–23

Asiakaspalvelu ma–to klo 15–19 
ja pe klo 11–14 (kesä- ja heinäkuussa perjantaisin suljettu)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje!

Sähköpostiosoite