Kaiken maailman vaivat! | Liikuntakeskus Voitto
Skip to content

Kaiken maailman vaivat!

Terve! Tai oikeastaan ei ihan terve.

Minä täytin hiljattain 44 vuotta. Ikä kuulostaa jossain määrin pahalta, vähän liian isolta lukemalta siihen nähden, mikä oma tuntemus on. Tuntuu, että pään sisäinen ajatusmaailma on ihan samanlainen kuin aina ennenkin. Yleensä positiivinen ja vireystilaltaan pääosin okei. Höpöttää jaksaa niin kuin ennenkin ja välissä jopa hieman lapsettaa. Silleen hyvällä tavalla. Mutta on se ikä tuonut mukanaan aikamoisen määrän fyysisiä ongelmia. Ainakin minun kohdallani pitää aika hyvin paikkaansa se, että jos 40-vuotiaalla ei mitään kohtaa kolota, niin sitten on kuollut.

Lapsuudesta asti mukana on kulkenut astma. Se on ollut toisaalta ihan kiva tauti. Jotenkin se on pakottanut harrastamaan liikuntaa ja pitämään kunnosta huolta. Tupakkaakaan ei ole pystynyt polttamaan. Hieman harmia on aiheutunut myös tästä ylipituisuudestani (202cm), mutta muuten pysyin pääosin terveenä tuohon maagiseen 40 ikävuoteen saakka. Viimeiseen neljään vuoteen onkin sitten mahtunut kaiken maailman vaivoja. Plantaarifaskiitti vaivasi pari vuotta. Se ”parani” aika kivuliaalla hoidolla kun koristreeneissä pamahti kantajänne poikki. En muuten suosittele tätä hoitomuotoa kenellekään. Kannattaa hoitaa vaiva ajoissa kuntoon.

Olkapää vaurioitui Levin vauhdikkaissa laskettelurinteissä. Tosin vauhtia ei ollut yhtään ja sukset olivat vinottain alamäkeen. Jotenkin vain onnistuin kaatumaan oikealle kyljelle, ja solisluu irtosi paikoiltaan olkapään päältä. Nyt kolme vuotta myöhemmin se mollottaa ikävästi ihon alta ja leposärkyä on riittänyt jo kolmen vuoden ajan. Helvetilliset sähköiskuilta tuntuvat nivuskivut alkoivat kaksi vuotta sitten. Hoitona on kokeiltu hierontaa, lääkkeitä, osteopaitaa, venyttelyä ja liikelaajuuksien parantamista. Ei ole auttanut. Kuvantamisen jälkeen syyksi todenttiin lonkan nivelrikko. Reipas vuosi meni hyvin, mutta nyt se vaivaa taas hieman innokkaammin. Onneksi tuo sähköiskutuntemus on ollut lievempää.

Ja nyt tämän tarinan opetus. Kunto on monelta osin parempi kuin koskaan. Voimaharjoittelu maistuu ja tulostakin on tullut. Voitin helmikuussa miehet +40 vuotta ja +110kg sarjassa lisäpainoleuanvedon SM-hopeaa! Vaikka minun sarjassani oli kaksi osallistujaa, niin olen tyytyväinen. Olkapää on ollut parempi kuin kolmeen vuoteen. Liikuntaa siis todellakin kannattaa! Ja lonkkaan saa kuulemma hyviä varaosia.

Tuomo

Avainsanat: 
pikkuvikoja, vaivat, liikunta on lääke, kunto, voima, 40 vuotta

Tutustu valmennuksiimme ja ota yhteyttä!


Personal training

räätälöityä valmennusta juuri Sinulle

Lue lisää..


Duo-valmennus

valmennusta sinulle ja kaverillesi

Lue lisää..


Voittoryhmä-valmennukset

valmennusta suosituissa pienryhmissä

Lue lisää..


Yritys-valmennus

valmennusta yritysporukalle

Lue lisää..

Uusimmat blogissa

04.12.2019

Palautuminen

11.11.2019

Yritysvalmennus

07.11.2019

Pienillä teoilla ”Kohti ääretöntä ja sen yli!”

30.09.2019

Terveellisen ruokailun ja painonpudotuksen ABC

Liikuntakeskus Voitto

Terminaali

Tyrnäväntie 16
90400 Oulu

p. 044 988 0777 (ma-to klo 15-19 ja pe klo 11-14)
info@liikuntakeskusvoitto.fi

Jos sähköpostiisi ei vastata yhden arkipäivän viivellä, niin jotain on pielessä. Tarkista roskapostisi ja soita meille tarvittaessa!

   

© Liikuntakeskus Voitto
www: WebWire

Voitto avoinna kulkukortilla ma–su klo 05–23

Asiakaspalvelu ma–to klo 15–19 
ja pe klo 11–14 (kesä- ja heinäkuussa perjantaisin suljettu)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje!

Sähköpostiosoite