Pehmeät arvot! | Liikuntakeskus Voitto
Skip to content

Pehmeät arvot!

Pehmeät arvot, kovat tulokset!

Tänä syksynä Voitossa kuvattiin valmennusten esittelyvideo, joka onkin nähtävillä nettisivuillamme. Videota kuvatessa mietimme, mitä me halutaan Voiton valmennuksesta sanoa? Mikä on meidän valmennusten ydin? Mikä on se pohja, jolla valmennusta Voitossa tehdään? Valmennus Voitossa ei ole pelkkää kunnon kohentamista ja oikeaoppista syömistä. Panostamme erittäin paljon siihen, että otamme asiakkaan koko elämäntilanteen ja arjen huomioon. Voitossa pyrimme saamaan aikaan kestävää muutosta, pienten tapojen rakentamista arkeen. Otetaan kuitenkin ensi katsaus siihen, mistä lähtökohdista Voitossa tehdään niin sanottua fysiikkavalmennusta.

Voitossa me ei juosta trendien perässä! Me ei vedetä asiakkaalle tabataa, crossfittiä tai mitään muutakaan sen vuoksi, että se olis muodikasta. Harjoitukset suunnitellaan tavoitetta palvellen. Liikuntakeskus Voitossa valmennus perustuu trendien sijasta valmennusopin keskeisiin periaatteisiin. Ei uskomuksiin ja mielipiteisiin, vaan faktoihin. Se tarkoittaa sitä, että jokainen asiakas saa sellaista valmennusta, josta hän a) hyötyy, b) jota hän tarvitsee, ja c) johon hänellä on edellytykset. Tämä kaikki vaatii valmentajalta paitsi anatomian ja fysiologian tuntemusta, myös ihmisen elämäntilanteen hahmottamista ja ymmärrystä. Jos asiakkaalla on esimerkiksi niin sanotusti elämänpalaset kohdallaan ja edellytykset kovaan treeniin, niin sitä voidaan tehdä, mikäli se on tavoitteen kannalta järkevää. Mutta kova treeni ei ole itsetarkoitus. Jos asiakkaalla on elämässään järjetön stressikuorma, univelkaa ja ruokailut epäsäännöllisiä, niin kova treeni ei ole järkevää. Hyvä valmennus ei lisää stressiä stressin päälle. Fysiikkavalmennuksessa lähdemme liikkeelle lihastasapainon parantamisesta, ryhdin korjaamisesta ja niin sanotusta liikemalliperusteisesta harjoittelusta. Kun kireitä lihaksia on avattu, heikkoja vahvistettu ja tukilihaksia voimistettu, alkaa olla eväitä kiristää ruuvia harjoittelun suhteen. Se, kuinka kauan tällainen rakenteellinen jakso kestää, on tapauskohtaista. Lihastasapainon parantamiseksi täytyy toki aluksi kartoittaa yksilön lihastasapainoa kattavilla testeillä.

Entäpäs sitten se kaikki muu kuin itse harjoittelu? Voiton valmennuksissa me panostamme yhä enemmän käyttäytymisen muutoksiin. Pyrimme siihen, että ihminen pystyy tekemään pieniä arkisia muutoksia, jotka todella jäävät pysyviksi. Ihminen on nimittäin taitava tekemään liikunnasta, unesta, ravinnosta ja hyvinvoinnista yleensäkin itselleen kuurin. Monesti alkuinnostuksessa lähdetään liikkeelle liian suurella vaihteella, jolloin muutoksia tehdään vain lyhyellä aikavälillä kuuriluontoisesti. Valmennuksissamme keskitytään arvojen kirkastamiseen, siihen, mikä asiakkaalle on tärkeää ja merkityksellistä? Miksi? Siksi, että arvoissa on energiaa! Kun ihmiselle kirkastuu se juurisyy, miksi hän muutosta haluaa, alkaa motivaatio nousta kohisten. Fakta nimittäin on se, että kun MIKSI on tarpeeksi suuri, keinot tavoitteeseen pääsemiseksi kyllä löytyvät. Keskitymme myös syvälliseen tavoitteenasetteluun ja pieniin muutoksiin, joita pystyy pitämään yllä. Usein tämä tiivistyy kysymykseen, ”mikä on pienin mahdollinen teko, jonka voisit tehdä tavoitteesi eteen jo seuraavan vuorokauden aikana?” Emme halua tukea kuuriluontoista ajattelua. Tämä näkyy muun muassa siinä, että Voitossa me emme anna asiakkaille ruokavaliota, joka edellyttäisi ruokien punnitsemista tai kalorien laskemista. Emme anna ohjeita, joissa on runsaasti kieltoja ja rajoituksia, vaan keskitymme siihen, mitä hyvää voimme ruokavalioon listätä. Pyrimme lisäämään syömisen joustavuutta, joka tutkitusti on yksi pysyvän painonhallinnan edellytyksistä.

Muun muassa tätä on Voiton valmennus. Voiton valmennus on kestävää, faktoihin perustuvaa ja ennen kaikkea tuloksellista!  Haastankin sinut näin lauantain kunniaksi miettimään, mikä on pienin mahdollinen teko, jonka Sinä voit tehdä oman tavoitteesi eteen jo tänään?

Terv. Valmentaja Mikko

ps. Kevään valmennukset ovat myynnissä! Aloita oma matkasi varaamalla valmennuskonsultaatio!

 

Tutustu valmennuksiimme ja ota yhteyttä!


Personal training

räätälöityä valmennusta juuri Sinulle

Lue lisää..


Duo-valmennus

valmennusta sinulle ja kaverillesi

Lue lisää..


Voittoryhmä-valmennukset

valmennusta suosituissa pienryhmissä

Lue lisää..


Yritys-valmennus

valmennusta yritysporukalle

Lue lisää..

Uusimmat blogissa

04.12.2019

Palautuminen

11.11.2019

Yritysvalmennus

07.11.2019

Pienillä teoilla ”Kohti ääretöntä ja sen yli!”

30.09.2019

Terveellisen ruokailun ja painonpudotuksen ABC

Liikuntakeskus Voitto

Terminaali

Tyrnäväntie 16
90400 Oulu

p. 044 988 0777 (ma-to klo 15-19 ja pe klo 11-14)
info@liikuntakeskusvoitto.fi

Jos sähköpostiisi ei vastata yhden arkipäivän viivellä, niin jotain on pielessä. Tarkista roskapostisi ja soita meille tarvittaessa!

   

© Liikuntakeskus Voitto
www: WebWire

Voitto avoinna kulkukortilla ma–su klo 05–23

Asiakaspalvelu ma–to klo 15–19 
ja pe klo 11–14 (kesä- ja heinäkuussa perjantaisin suljettu)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje!

Sähköpostiosoite