Ryhmäliikunta ja Riikka Inget | Liikuntakeskus Voitto
Skip to content

Ryhmäliikunta ja Riikka Inget

Tervehdys!

Tämä on minun ensimmäinen VoittoBlogin kirjoitusvuoro, joten ajattelin käyttää sen esittelemäni itseni teille Voittolaisille.

Oma urani ryhmäliikunnan ohjauksen parissa alkoi jo vuonna -93. Olin harrastanut pitkään kilpatanssia (erityisesti show- ja discotanssia) ja aerobicia, joten ohjaaminen tuntui hyvin luontevalta jatkolta, kun sellaista mahdollisuutta tarjottiin.

Alun perin oli vain pelkkä Aerobic, sittemmin tuli Low, Combo ja muut muunnokset. Muistaako joku muuten Sliden? Slidessa laitettiin kenkien päälle siniset muovipussit (samantyyliset kuin ne, joita nykyisin käytetään asuntonäytöissä ja päiväkodeissa) ja liu´uttiin parimetrisen muovikaistaleen päällä musiikin tahtiin., ikään kuin luistellen. Pakarat ja reidet sai hyvää treeniä, mutta pikkasen tylsäähän se oli tunti edestakaisin liukua :D

Opiskeluaikana rahoitin elämistä jumppaohjauksilla Oulun yliopistolla. Vuonna -96, kun kulutin vielä logopedian laitoksen luentosalin penkkejä, Turusen Martti Oulun Pyrinnöstä otti yhteyttä ja tarjosi töitä uuden, perustettavan Oulujumpan johdossa. Oulujumppa onkin varmasti tuttu monelle, sillä me liikutimme viikottain valtavaa määrää oululaisia; parhaimpina aikoina jumppakertoja kertyi yli 3000 viikossa ja oli ihan normaalia, että tunnilla oli 130 naista samaan aikaan.  Jumppabuumi oli saapunut Suomeen.

Olin ollut Itävallassa keväällä -96 ja siellä käynyt tutustumassa paikalliseen jumppatarjontaan. Heillä oli tunti, jossa treenattiin alkulämmittelyn jälkeen vain peppua, reisiä ja vatsaa. Sain tuosta idean kehitellä tunti, jossa on helppoa, hypytöntä askelsarjaa ja kevyttä kyykkäystä lämmittelyosuudessa, lopputunti kiinteyttävää täsmäjumppaa naisvartalon kriittisille osa-alueille eli vatsalle, pepulle ja reisille. Näin syntyi tunti VPR eli vatsa-peppu-reisi, joka tunnetaan myös nimelle RPV (reisi-peppu-vatsa). Välineinä oli kehon oma paino sekä Pohjolan Kumista ostetut kuminauhat. Tunnista tuli heti syksyllä -96 huikea menestys. VRP/RPV on nykyäänkin yksi suosituimpia ryhmäliikuntatunteja monissa seuroissa ja liikuntakeskuksissa, niin myös Voitossa.  Keskiviikon klo 18.15 RPV45 vetää viikosta toiseen salin täyteen.

Oulujumpan parissa vierähti täydet 20 vuotta. Sain valtavan määrän kokemusta ja koulutusta liikunnan ohjaamisesta, seuratyöskentelystä, hallintopuolesta, asiakaspalvelusta, tapahtumien järjestämisestä sekä markkinoinnista. Järjestimme viikottain noin 40 tuntia ryhmäliikuntaa ympäri kaupunkia, joten monet oululaiset tulivat tutuiksi, jos ei ihan nimeltä, niin kasvoiltaan ainakin.

Akateeminen ura vaihtui ihmisten liikuttamiseen ja liikunnan ilosanoman välittämiseen. Toimin nykyään Voitossa ryhmäliikuntavastaavana sekä –ohjaajana, lisäksi olen liikunnan tuntiopettajana Oulun yliopistolla sekä Vuolle-opistolla. Ohjaustunteja kertyy 17-20 viikottain., toinen mokoma menee tuntien suunnitteluun ja vastaavan töihin.

Nautin suuresti ryhmässä liikkumisesta ja ohjaamisesta, ja se liikunnan tuoma hyvänolon tunne toivottavasti välittyy myös kaikille asiakkailleni. Missioni on saada kaikenikäiset ja -kuntoiset liikkujat kokemaan onnistumisen tunnetta jumpilla. Oli kyseessä SuperBody, Kiinteytys tai Syvävenyttely, niin yritän tarjota liikkeissä monentasoisia vaihtoehtoja, jotka sopivat niin aloittelevalle liikkujalle kuin liikuntaa pitempään harrastaneelle. Näin asiakas kokee liikkumisen on mielekkääksi ja positiiviseksi asiaksi, ja haluaa tulla tunnille toistekin. Ja kun muutaman kerran jaksaa säännöllisesti käydä, niin huomaa pian jo oikein odottavansa sitä liikunnan jälkeista hyvää oloa. Parastahan olisikin, että liikkuminen olisi luonnollinen osa arkea, sillä liikunnan tuomat hyödyt saadaan vain säännöllisellä liikkumisella.

Säännöllinen liikkuminen on onneksi tehty Voitossa helpoksi, sillä ryhmäliikuntalukkarissa on tarjolla päivittäin runsaasti monenlaista ohjattua liikuntaa. Lisäksi kuntosali on avoinna joka päivä 05-23. Loppu onkin Sinusta kiinni!

Mikäli Sinulla on jotain kysyttävää esimerkiksi jumppien sisällöstä, raskausajan liikkumisesta tai polviystävällisistä tunneista, niin minulle voi laittaa s-postia os. riikka@liikuntakeskusvoitto.fi. Löydät minut myös Instagramista @Riinget (enimmäkseen päivittelen ruokajuttuja, liikuntaa, lapsia ja sisustusjuttuja).

Aurinkoista kevättä!

-Riikka

 

Avainsanat: 
Ryhmäliikunta, oulu, lesmills, rpv

Tutustu valmennuksiimme ja ota yhteyttä!


Personal training

räätälöityä valmennusta juuri Sinulle

Lue lisää..


Duo-valmennus

valmennusta sinulle ja kaverillesi

Lue lisää..


Voittoryhmä-valmennukset

valmennusta suosituissa pienryhmissä

Lue lisää..


Yritys-valmennus

valmennusta yritysporukalle

Lue lisää..

Uusimmat blogissa

04.12.2019

Palautuminen

11.11.2019

Yritysvalmennus

07.11.2019

Pienillä teoilla ”Kohti ääretöntä ja sen yli!”

30.09.2019

Terveellisen ruokailun ja painonpudotuksen ABC

Liikuntakeskus Voitto

Terminaali

Tyrnäväntie 16
90400 Oulu

p. 044 988 0777 (ma-to klo 15-19 ja pe klo 11-14)
info@liikuntakeskusvoitto.fi

Jos sähköpostiisi ei vastata yhden arkipäivän viivellä, niin jotain on pielessä. Tarkista roskapostisi ja soita meille tarvittaessa!

   

© Liikuntakeskus Voitto
www: WebWire

Voitto avoinna kulkukortilla ma–su klo 05–23

Asiakaspalvelu ma–to klo 15–19 
ja pe klo 11–14 (kesä- ja heinäkuussa perjantaisin suljettu)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje!

Sähköpostiosoite