Terveysliikuntalaki | Liikuntakeskus Voitto
Skip to content

Terveysliikuntalaki

Terve!

Meillä Suomessa on aika paljon kaikenlaisia lakeja. Tieliikennelaki määrittelee vaikkapa sen, että autoa saa ajaa, kun on ajokortti, sopiva vireystila ja selvinpäin pitää olla. Osakeyhtiölaki määrittelee esimerkiksi taloyhtiön arkea ja työnantajalle sitä vasta paljon lakeja onkin. Lastensuojelulaki on kanssa tärkeä laki. Sen tarkoituksena on turvata pienen ihmisen kasvamista ja varttumista sopivissa olosuhteissa ja aikuisen rakastavassa huomassa.

Rikoslaki yrittää pitää meidät kaidalla tiellä. Ja jos et osaa toimia rikoslain mukaisesti, saatat saada päiväsakkoja. Ja jos olet oikein tuhma, voit päätyä Pelsolle lusimaan.

Hallintolaki määrittelee esimerkiksi esteellisyyttä päätöksen tekoon. Jos olet päätynyt vaikkapa kaupungin virkamieheksi, niin pikkusiskon firmasta ei kannata ostaa palveluita. Tai ainakin kannattaa muistaa jäävätä itsensä päätöksen teosta tässä kohtaa. Terveydenhuoltolaki turvaa meille suomalaisille terveyspalvelut ja oikeuden tasapuoliseen kohteeluun jos sairastut. Sekin on tosi hyvä laki ja Suomen malli on oikein toimiva. Sotesta en osaa sanoa mitään. Vaikealta ja monimutkaiselta se ainakin näin peruskansalaisesta kuulostaa. Hyvällä asialla tässä varmasti ollaan. Tsemppiä Sipilä ja koko hallitus!

Kuluttajansuojalaki on kanssa hyvä. Jos myyjä huijaa, niin laki antaa huijatulle selkänojaa ja tukea ikävässä tilanteessa.

Tuloverolaki pakottaa meidät kaikki maksamaan veroja. Ja on niitä verolakeja muutenkin aika paljon. Ainahan se verojen maksaminen on ärsyttävää, mutta kyllä niillä veroilla saadaan myös paljon aikaan. Jos joku vero minua ärsyttää, niin se arvonlisävero. Ja se ärsyttävä kohta ovat esimerkiksi Voiton tarjoamat valmennuspalvelut. Verokanta on 24%, kun se on esimerkiksi fysioterapiapalveluissa 0%. Se on minusta väärin. Hallitus! Kuuluuko!? Me tehdään ihmisille oikeasti hyvää ja tulokset näkyvät myös Suomen kukkarossa.

Liikuntalaki meillä on myös olemassa. Valtio antaa avustusta liikuntapaikkojen rakentamiseen ja tukee kuntia liikuntapaikkojen ylläpidossa. Ehdottoman hyvä juttu tämäkin. Mutta jotain puuttuu!

Terveysliikuntalaki. Miksi sellaista ei ole? Se laki voisi olla sellainen, että jokainen joka omistaa kaksi suhteellisen tervettä jalkaa, kävelee niillä joka päivä. Näin olisi laissa määrätty. Meillä on kyllä olemassa erittäin hyvät terveysliikuntasuositukset, mutta laki se pitäisi olla. Terveysliikuntalaki pakottaisi liikkumaan kaksi tuntia viikossa ja tekemään 30 minuutin hikoiluttavan lihaskuntotreenin. Jos ei nappaa, niin poliisi antaisi vähän pamppua. Pelsolle ei minusta tarvitse tämän takia laittaa. Mutta voisiko ulosottomies mennä ovelle ja käyttää lenkillä? Laki määräisi, että Skoda jättää kerran viikossa starttaamatta. Toki tämä päivä olisi etukäteen tiedossa ja se viikottainen huonokäyntisyys ei olisi vika, vaan ominaisuus. Kahvakuula olisi kanssa vähän reippaampaa mallia. Se hyppäisi sohvalle ja pomppisi päällä innostaen terveysliikkujan ainakin seisoma-asentoon. Kuntosalilla käy suomalaisista noin 15%. Missä loput ovat? Tässä olisi katupartioille hyvää hommaa.

Tuomo

ps. Vaikka valmennustoiminnan alv onkin 24%, niin kyllä me valmennamme erittäin innokkaasti! Poikien kalenterit ovat ilahduttavan täynnä, mutta pienryhmissä on paikkoja vapaana. Yksilövalmennuksissa myydään jo tulevaa syksyä. Aloita oma personal trainer -valmennus!

 

 

Tutustu valmennuksiimme ja ota yhteyttä!


Personal training

räätälöityä valmennusta juuri Sinulle

Lue lisää..


Duo-valmennus

valmennusta sinulle ja kaverillesi

Lue lisää..


Voittoryhmä-valmennukset

valmennusta suosituissa pienryhmissä

Lue lisää..


Yritys-valmennus

valmennusta yritysporukalle

Lue lisää..

Uusimmat blogissa

04.12.2019

Palautuminen

11.11.2019

Yritysvalmennus

07.11.2019

Pienillä teoilla ”Kohti ääretöntä ja sen yli!”

30.09.2019

Terveellisen ruokailun ja painonpudotuksen ABC

Liikuntakeskus Voitto

Terminaali

Tyrnäväntie 16
90400 Oulu

p. 044 988 0777 (ma-to klo 15-19 ja pe klo 11-14)
info@liikuntakeskusvoitto.fi

Jos sähköpostiisi ei vastata yhden arkipäivän viivellä, niin jotain on pielessä. Tarkista roskapostisi ja soita meille tarvittaessa!

   

© Liikuntakeskus Voitto
www: WebWire

Voitto avoinna kulkukortilla ma–su klo 05–23

Asiakaspalvelu ma–to klo 15–19 
ja pe klo 11–14 (kesä- ja heinäkuussa perjantaisin suljettu)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje!

Sähköpostiosoite