Loisto Terveys | Liikuntakeskus Voitto
Skip to content

Loisto Terveydestä löydät asiantuntevat fysioterapian ja erikoislääkärin palvelut.

Fysioterapeutti-, OMT-fysioterapeutti- ja fysiatripalvelut samasta osoitteesta.

Voittolaisille ensikäynnistä -15%.

 

Tuomon vaimon asiakastarinaa tässä alla:

Neljä vuotta sitten olin päätynyt yli vuosikymmenen jatkuneiden selkäkipujen kanssa niin hankalaan tilanteeseen, että alkoi olla vaikea nähdä ulospääsyä. Kipu rajoitti elämää voimakkaasti ja arki sujui jatkuvien hermokipulääkkeiden avulla joten kuten.

Päädyin OMT fysioterapeutti Mikko Lausmaan vastaanotolle onnekkaasta sattumasta. Lausmaan vastaanotto poikkesi siitä, mihin olin tottunut monien aiempien fysioterapeuttien, OMT-fysioterapeuttien ja fysiatrian lääkäreiden vastaanotoilla. Lausmaa tutkii ja työskentelee CFT-terapiana tunnetun kivunhoitomenetelmän parissa.

Suurin muutos uudessa hoitomuodossa oli se, että sain etenkin ymmärrystä siitä, ettei kehoni ole rikki enkä voi sitä omalla normaalilla arkitoiminnallani rikkoa. Lausmaa alkoi vaiheittain opettaa minua liikkumaan taas normaalisti, vahtimatta ja rajoittamatta liikkumistani. Tapaamisissa minua autettiin ymmärtämään, ettei kipu ole minun vikani eikä minun tarvitse jatkuvasti miettiä, mitä teen tai olen tehnyt väärin. Voimakkaat kivut johtuivat siitä, että pitkään jatkuessaan kipu oli kehossani muuttanut muotoaan, kehoni tulkitsi normaalit aistimukset kivuksi. Tähän eivät auttaneet leikkaukset, piikitykset tai fysioterapeuttiset käsittelyt sen enempää kuin liikkumistapojen ja -asentojen taukoamaton vahtiminen.

Mikon opastuksella aloin opettaa hermostoani uudelleen: hengitä, rentoudu, älä varo, älä vahdi, luota ja ennen kaikkea: liiku mahdollisimman monipuolisesti ja rennosti. Samalla teimme voimaharjoittelua, jonka tavoitteena oli vahvistaa etenkin jalkojen ja pakaroiden voimaa. Harjoittelussa edettiin aluksi miniaskelin, mutta varsin nopeasti koin, että uusi toimintatapa auttaa aivan eri tavalla kuin aiemmat hoito- ja harjoittelumuodot.

Toimintakykyni alkoi parantua nopeasti. Tapaamiset Lausmaan kanssa olivat aluksi viikottaisia ja harvenivat, kun opin harjoittelemaan itsenäisesti. Vuoden kuluttua kuntoutuksen aloittamisesta pystyin luopumaan viimeisistäkin kipulääkkeistä, treenasin salilla koko ajan normaalimmin ja yhteistyöni Mikko Lausmaan kanssa siltä osin päättyi. Siitä saakka olen jatkanut harjoittelua tavanomaisena kuntosaliharjoitteluna Liikuntakeskus Voiton personal trainer Joonas Hakalan ohjeilla. Harjoittelu on normaalia kuntosaliharjoittelua, mutta mikäli jokin harjoitus alkaa aktivoida kipua, sitä helpotetaan ja säädetään aluksi, jotta hermostoni ehtii oppia, ettei liikkeen tekeminen ole vahingoksi. Vähitellen kaikissa harjoituksissa voidaan edetä normaalisti.

Viimeiset kolme vuotta olen ollut kivuton. Minun ei tarvitse pelätä kipua, koska jos alan kipeytyä, tiedän mitä voin tehdä ja miten kivun saa hallintaan. Salilla treenaan liikkuvuutta ja voimaa. Pystyn tekemään kaikkea normaalisti, maastavetoja, kyykkyjä tai mitä haluankaan treenata. Hiihdän, laskettelen, lenkkeilen. Työskentelen ratsastuksenohjaajana ja hevostenkouluttajana. Kipu kehittyi alun alkaen ratsastaessani kipeänä ja jännittäessäni kipua vastaan. Vieläkin ratsastus saa kivun heräämään enkä ole päässyt siinä vielä normaalitilanteeseen. Uskon senkin kuitenkin vielä onnistuvan.  

 

Liikuntakeskus Voitto

Terminaali

Tyrnäväntie 16
90400 Oulu

p. 044 988 0777 (ma-to klo 15-19 ja pe klo 11-14)
info@liikuntakeskusvoitto.fi

Jos sähköpostiisi ei vastata yhden arkipäivän viivellä, niin jotain on pielessä. Tarkista roskapostisi ja soita meille tarvittaessa!

   

© Liikuntakeskus Voitto
www: WebWire

Voitto avoinna kulkukortilla ma–su klo 05–23

Asiakaspalvelu ma–to klo 15–19 
ja pe klo 11–14 (kesä- ja heinäkuussa perjantaisin suljettu)

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje!

Sähköpostiosoite